Super vláčný šťavnatý pomerančový koláč

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo kakaa, pohodu s přátelí a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na šťavnatý pomerančový koláč je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin a výsledek zaručeně stojí za to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Obrácený, měkký a lahodný koláč - ideální k teplému čaji
Zdroj: Amo Receitas

Super vláčný šťavnatý pomerančový koláč

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 1 šálek cukru (160 g)
  • 3/4 šálku oleje na vaření (150 ml)
  • 1 šálek pomerančové šťávy (200 ml)
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 2-1/2 šálku pšeničné mouky (250 g)
  • 1 lžíce práškového droždí (14 g)

Pomerančový sirup:

  • 1-1/2 šálku pomerančové šťávy (300 ml)
  • 4 lžíce cukru (50 g)

Na posypání a zdobení:

  • moučkový cukr – (volitelné)

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte cukr a promíchejte metličkou. Přilijte olej, pomerančovou šťávu, přidejte pomerančovou kůru, přisypejte mouku, práškové droždí a znovu promíchejte.

Obrácený, měkký a lahodný koláč – ideální k teplému čaji
Zdroj: Amo Receitas

2. Připravte si formu na pečení o rozměrech 23 X 8 cm, vymažte ji celou máslem a nalijte do ní těsto.

Obrácený, měkký a lahodný koláč – ideální k teplému čaji
Zdroj: Amo Receitas

3. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.

4. Do odměrky nalijte pomerančovou šťávu, přidejte cukr a promíchejte.

5. Nechte 2 minuty postát, poté znovu promíchejte a nalijte na upečené těsto, které propíchněte špejlí.

Obrácený, měkký a lahodný koláč – ideální k teplému čaji
Zdroj: Amo Receitas

6. Poté koláč vyjměte z formy, přeložte přes talíř, nakrájejte a můžete také posypat moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: