Minutkové kuřecí kousky v omáčce s hořčicí a zakysanou smetanou

Pro milovníky rychlé a chutné kuchyně přinášíme recept na minutkové kuřecí kousky v omáčce s hořčicí a zakysanou smetanou. Toto jídlo je ideální volbou pro každodenní oběd nebo večeři, když chcete něco rychle připravit a přesto si pochutnat na plnohodnotném a lahodném pokrmu.

Zdroj: zinoti.lt

Co budeme potřebovat:

Hlavní ingredience:

  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce obyčejné hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek horké vody
  • Sůl, pepř
  • Rostlinný olej
  • Volitelně houby

Marináda na maso:

  • 1-2 lžíce kari
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Pepř

Jak budeme postupovat:

1) Marinování masa: Kuřecí prsa očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky. V misce smíchejte ingredience pro marinádu a maso v ní nechte odležet v chladničce nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.

2) Příprava zeleniny: Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Pokud používáte houby, ty také nakrájejte.

3) Smažení: Na rozpáleném oleji na pánvi osmahněte cibuli dozlatova, přidejte mrkev, houby (pokud je používáte) a marinované maso. Vše orestujte na mírném ohni.

4) Zahuštění: Posypte maso a zeleninu lžící mouky, krátce restujte a zalijte horkou vodou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a poduste.

5) Dochucení omáčky: K masu přidejte zakysanou smetanu smíchanou s lžící mouky a obě hořčice. Vařte ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala.

6) Podávání: Jako přílohu podávejte rýži nebo bramborovou kaši.

Jednoduchý recept na přírodní kuřecí maso za 10 minut: Super chutné a šťavnaté řízky

Závěr

Tento recept na kuřecí kousky v omáčce s hořčicí a zakysanou smetanou je výbornou volbou pro rychlou a chutnou večeři. Je to skvělý způsob, jak využít běžné suroviny z vaší kuchyně a připravit z nich něco výjimečného. Dobrou chuť!