Perníkové linecké cukroví je výborným spojením tradičních lineckých sušenek a vánočního perníku. Toto cukroví je ideální pro milovníky kořeněných chutí a je skvělým doplňkem k vánoční atmosféře.
Ingredience
- 300g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 200g másla
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
- Citronová kůra
Vyzkoušejte také
- Medovníkové kuličky
- Makové kytičky s povidly
- Vosí hnízda s máslovým krémem
- Išelské dortíčky s ořechovou náplní
Postup přípravy
1) Příprava Těsta: Smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, perníkové koření, skořici a máslo do drobenky. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte a nechte přes noc odpočinout v lednici.
2) Pečení: Rozdělte těsto na dvě části a každou vyválejte. Vykrajujte kolečka a pečte na 170°C asi 15 minut.
3) Slepení a Poleva: Nechte kolečka několik dní odležet. Poté je slepte džemem. Namáčejte v kakaovo-skořicové polevě (např. od Dr. Oetker).
Servírování a Skladování
Podávejte jako sladkou pochoutku k čaji nebo kávě. Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstala křehká.