Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou – BEZ PEČENÍ

Představte si lehký a osvěžující dezert, který okouzlí vaše chuťové smysly. Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou je nejen lahodná, ale také jednoduchá na přípravu, aniž byste museli zapínat troubu! Připravte se na sladkou harmonii chutí, která vás vezme do světa delikátních požitků.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

Raffaello nepečená sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou

Co budeme potřebovat:

Základ + krém:

  • 300 g drobné sušenky
  • 50 g strouhaný kokos
  • 130 ml teplé mléko
  • 250 g mascarpone
  • 50 g moučkový cukr
  • 500 ml smetana ke šlehání

Ostatní:

  • 2 balíčky kuliček Raffaello (po 40 g)

Zdobení:

  • 150 g lupínky bílé čokolády
  • 5 lžic smetany ke šlehání
  • strouhaný kokos – na posypání

Jak budeme postupovat:

1. Základ + krém: Do misky nalámejte nadrobno sušenky, přidejte strouhaný kokos a zalijte teplým mlékem – dobře promíchejte.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

2. Do jiné misky dejte mascarpone, moučkový cukr a nalijte smetanu ke šlehání – vyšlehejte do nadýchaného bílého krému.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

3. 1/2 vyšlehaného krému přendejte do mísy se sušenkovým základem – dobře promíchejte.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice
Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

4. Směs základu pěkně rozetřete na papír o rozměrech 28 x 34 cm.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

5. Následně rozetřete druhou 1/2 vyšlehaného krému a rozdrobte kuličky raffaello po celé ploše. Pomocí papíru srolujte do rolády a položte přes noc do lednice na ztuhnutí.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice
Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

6. Na druhý den vyndejte roládu z lednice a odstraňte papír.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

7. Zdobení: Do malé misky nasypte lupínky bílé čokolády a nalijte smetanu ke šlehání – rozpusťte v mikrovlnce nebo na páře.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

8. Výslednou čokoládou přelijte roládu a posypte strouhaným kokosem.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice
Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

9. Raffaello sušenkovo-kokosovou roládu se smetanovým mascarpone a bílou čokoládou podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice
Raffaello sušenkovo-kokosová roláda s mascarpone a bílou čokoládou - BEZ PEČENÍ
Zdroj: Natašine Slastice

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: