Dokonalý medově-ořechový koláč s pudinkem a karamelem

Dokonalý medově-ořechový koláč s pudinkem a karamelem je neodolatelnou sladkou pochoutkou, která zaručeně potěší všechny milovníky dezertů. Tato kombinace medového těsta, krémového pudinku a lahodného karamelu vás okouzlí svou dokonalou chutí a jemností. Připravte se na nezapomenutelnou chuťovou jízdu a pusťte se do pečení tohoto lahodného koláče!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Dokonalý medově-ořechový koláč s pudinkem a karamelem
Zdroj: przyslijprzepis.pl

Dokonalý medově-ořechový koláč s pudinkem a karamelem

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 125 ml mléka
  • 3 smetanové pudinky bez cukru (po 40 g každý)
  • 2 lžíce bramborové mouky
  • 3/4 šálky cukru
  • 300 g másla

Medový základ:

  • 3 šálky pšeničné mouky (250 ml sklenice) + trochu na posypání
  • 3 vejce
  • 1/2 šálky cukru
  • 4 lžíce medu
  • 1/2 lžičky sody
  • 125 g margarínu nebo másla

Ořechový základ:

  • 75 g másla nebo margarín
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce moučkový cukr
  • 30-40 dkg nasekané vlašské ořechy

Karamelový základ:

  • 3 vaječné bílky
  • 1/2 šálky cukru
  • 3 žloutky
  • 1/2 šálky pšeničné mouky
  • 1,5 lžičky prášek do pečiva
  • 1 karamelový pudink bez cukru
  • 1 lžička kakaa

Plech na pečení: 25×35 cm


Jak budeme postupovat:

1. Krém: Do hrnce na sporáku nalijte mléko, přisypejte pudinky, mouku a cukr – důkladně promíchejte, za stálého míchání vařte, aby se nepřipálily a vzniklý pudink nechte vychladnout.

2. Medový základ: Do mísy nasypejte pšeničnou mouku, rozklepněte vejce, přisypejte cukr, přilijte med, přisypte sodu a přidejte margarín nebo máslo – dobře promíchejte a uhněťte těsto.

3. Následně těsto rozdělte na 2 části a jednu položte na plech vyložený pečícím papírem.

4. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C, horní dolní ohřev.

5. Ořechový základ: Druhou část těsta položte na plech vyložený pečícím papírem a do pánve na sporáku dejte máslo, přilijte med a přisypejte moučkový cukr – zahřejte, a když se spojí, vsypejte nahrubo nasekané vlašské ořechy – vše promíchejte, a když máslo absorbuje, vypněte oheň a ještě horké je naneste na těsto na plechu.

6. Ořechový základ pečte 15-20 minut při 180 °C, horní dolní ohřev.

7. Karamelový základ: Do mísy dejte vaječné bílky – vyšlehejte z nich tuhou šlehačku a postupně přisypávejte cukr – ještě chvíli šlehejte, poté snižte rychlost a přidejte žloutky – dále šlehejte.

8. Nakonec ještě nasypejte prosátou mouku, přisypte prášek do pečiva, karamelový pudink a kakao – jemně promíchejte, dokud se nespojí.

9. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při při 180 °C.

10. Máslo vyšlehejte při pokojové teplotě, aby se nadýchalo, pak postupně přidávejte předem připravený pudink, také při pokojové teplotě.

11. Potom rozdělte na dvě části, kde na první medový základ nalijte polovinu krému a přikryjte karamelovým základem, potřete zbytkem krému a navrch položte ořechový základ, který lehce přitlačte.

12. Na konec koláč uložte do lednice, nejlépe přes noc.

13. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: