Univerzální vanilkový pudinkový krém nejen do vánočního cukroví

Jste na správném místě, pokud hledáte dokonalý pudinkový krém, který bude skvělým doplňkem k vašim dortům, koláčům, či palačinkám. Tento vanilkový pudinkový krém je krémový, bohatý a hlavně – snadno se připravuje. Jeho hlavní předností je univerzálnost, díky které ho můžete využít v řadě dezertů.

Zdroj: Zrób to Smacznie

Ingredience:

  • Mléko: 500 ml
  • Smetanový pudinkový prášek: 2 balení
  • Cukr: 100 g
  • Vanilkový cukr: 2 lžíce
  • Hladká mouka: 1 lžíce
  • Máslo: 120 g
  • Žloutky: 2 ks

Postup:

1) Příprava pudinkové směsi: Do misky si odměřte 150 ml mléka a smíchejte ho se žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a pudinkovým práškem. Tuto směs důkladně rozmíchejte dohladka, aby nebyly vidět žádné hrudky.

2) Příprava základní pudinkové hmoty: V hrnci zahřejte zbývajících 350 ml mléka. Jakmile mléko začne vřít, opatrně a postupně do něj vlijte připravenou pudinkovou směs. Pořád míchejte, dokud pudink nezhoustne. Jakmile má pudink požadovanou konzistenci, stáhněte hrnec z ohně.

3) Chlazení pudinku: Připravený horký pudink překryjte potravinovou fólií tak, aby fólie přiléhala přímo na povrch pudinku. To pomáhá zabránit vytvoření škraloupu na povrchu. Nechte pudink úplně vychladnout.

4) Dokončení krému: Máslo vyšlehejte do pěny v míse. Když je máslo dokonale našlehané, postupně do něj přidávejte vychlazený pudink. Míchejte tak dlouho, dokud nezískáte hladký a jednolitý krém. Nechte krém ještě chvíli odpočinout, aby získal konečnou konzistenci.

VIDEO NÁVOD:

Tento univerzální vanilkový pudinkový krém je perfektní volbou pro ty, kdo hledají bohatý a lahodný krém, který se hodí k mnoha dezertům. Ať už plánujete naplnit jím tradiční české buchty nebo jím ozdobit vrchovou vrstvu dortu, tento krém vás nikdy nezklame. Mějte na paměti, že tento recept je univerzální, takže se nebojte experimentovat s různými variantami a přidat svůj osobní dotek. Přeji vám hodně zábavy při vaření a samozřejmě dobrou chuť!