Japonské jahodové knedlíčky – daifuku

Šťavnaté jahody v těstíčku ze sladké rýžové mouky. Perfektní a lehký dezert. Něco jiného, nádherného a jemného. Jakmile se vám to podaří, budete to dělat častěji. Zamiluje si ho i vaše rodina a přátelé, kteří od vás okamžitě dostanou recept na tak fantastické šťavnaté ovoce v těstě.

Japonské jahodové knedlíčky - daifuku
Zdroj: iStockphoto
Co budeme potřebovat:

Těsto Mochi:

  • 120 g rýžové mouky glutinous
  • 50 g moučkového cukru
  • 200 ml vody
  • 100 g bramborového škrobu na zapracování do těsta
  • větší jahody

Jak budeme postupovat:

1. Ve velké skleněné míse smíchejte mouku a cukr, přilijte vodu a dobře promíchejte. Zakryjte misku potravinovou fólií a zahřívejte ji 1 minutu v mikrovlnné troubě. Vytáhněte a znovu dobře promíchejte. Tento postup opakujte ještě dvakrát, dokud nezískáte polotuhou lepivou směs.

2. Pokud nechcete použít mikrovlnnou troubu, můžete těsto také vařit v páře v míse nad vodní lázní, přikryté pokličkou, po dobu asi 15 minut, přičemž každých 5 minut dvakrát zamíchejte.

3. Vyklopte těsto na naškrobenou pracovní plochu a bohatě ho posypte další vrstvou škrobu. Protože je těsto velmi lepivé, vždy ho nahoře i dole bohatě potřete škrobem. Vyválejte těsto na tloušťku asi 5 mm a vykrajujte kolečka pomocí vykrajovátka na koláče nebo skleničky. Zbytky těsta poprašte škrobem, spojte je a postup opakujte. Každé kolečko také poprašte škrobem.

4. Do každého kolečka zabalte celou jahodu a máte hotovo.