Takhle chutná Itálie: Vynikajíci polévka Minestrone

Minestrone je italská hustá zeleninová polévka. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, dále fazole, cibule, celer, mrkev a případně další zelenina. Neexistuje žádný pevně daný recept, takže my vám dnes ukážeme náš oblíbený.

Italská polévka Minestrone
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Italská polévka Minestrone

Co budeme potřebovat:
  • 50 g prorostlé slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks řapíkatý celer
  • 1 ks větší mrkev
  • 4 stroužky česneku
  • 1.5 litrů kuřecího vývaru (bujónu)
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 hrnek hrášku
  • 2 hrnky nakrájeného bílého zelí
  • 100 g těstovin
  • sůl, mletá paprika, provensálský pepř, mletý černý pepř, extra panenský                      olivový olej, parmazán, petržel

Jak budeme postupovat:

1. Ve větším hrnci začněte opékat slaninu nakrájenou na malé kostičky. Přidejte olivový olej a smažte do zlata. Poté přidáme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky, a znovu orestujeme. Přidejte nadrobno nakrájený celer a mrkev. A společně je na středním plameni restujte asi 5 minut.

2. Přidejte česnek a minutu ho restujte spolu s ostatní zeleninou. Poté přidejte vývar a oloupaná rajčata. Směs přiveďte k varu a přidejte fazole, hrášek a nakrájené zelí. Dochuťte solí, paprikou a provensálskými bylinkami. Vařte na mírném ohni asi 30 minut. Kdykoli polévka ztratí objem, přidejte vařící vodu (polévka by měla být řidší a stále by měla těstoviny zakrýt).

3. Když jsou všechny ingredience měkké a uvařené, polévku znovu osolte a opepřete. Přidejte těstoviny (tvar podle libosti) a vařte dalších 15 minut.

4. Podávejte s několika kapkami olivového oleje, strouhaným parmazánem, nasekanou petrželkou a kouskem opečeného bílého chleba.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na italskou polévku Minestrone i Vašim přátelům! Inspirujte se: Vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu.