Vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu

Polévky jsou jídla, která rádi připravujeme. Jednou z polévek, na které si podle nás pochutnáte, je tato krémová polévka z brambor a kapusty s klobásou a parmazánem. Tato lahodná krémová polévka se připravuje v Toskánsku. Díky všem použitým ingrediencím je velmi vydatná, takže ji určitě vyzkoušejte!

vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu
Zdroj: 12tomatoes.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem

Co budeme potřebovat:
  • 2 ks domácí klobása (méně papriky)
  • 1 ks cibule
  • 2 ks česnek
  • 4 ks brambory
  • 1 litr hovězí vývar (bujón)
  • 2 hrsti nakrájené kapusty
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř
  • trochu parmezán na posypání


Jak budeme postupovat:

  • Klobásu nakrájejte na kostičky a vložte na dno horkého hrnce. Smažte dozlatova, pak opečené kousky vyjměte.
  • Na tuku osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a později přidejte rozdrcený česnek.
  • Přidejte na kostičky nakrájené brambory, zalijte vývarem a případně vodou.
  • Vraťte zpátky opečené klobásy, přidejte nakrájené listy kapusty a vše společně vařte, dokud brambory nezměknou.
  • Před koncem vaření přidejte smetanu a polévku dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte posypané strouhaným parmazánem a čerstvým bílým pečivem.

Přejeme dobrou chuť!

vydatná bramborovo-kapustová polévka s klobáskou a parmazánem podle italského receptu
Zdroj: 12tomatoes.com

Pokud Vás tento recept na bramborovo-kapustovou polévku s klobáskou a parmazánem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží s tou nejlepší chutí!