Zapékané tuňákové těstoviny s olivami – hotové za méně než 30 minut

Kombinace lahodného tuňáka s osvěžujícím citronem a chutnými olivami… Tyto zapékané tuňákové těstoviny s olivami si vás zaručeně získají. Díky jednoduché přípravě je budete mít hotové za méně než 30 minut, takže o rychlý oběd nebo večeři je postaráno.

zapékané tuňákové těstoviny s olivami – hotové za méně než 30 minut
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zapékané tuňákové těstoviny s olivami

Co budeme potřebovat:
  • 200 g těstoviny
  • 2 PL olivy
  • 160 g tuňák (ideálně v olivovém oleji)
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • podle chuti bazalka
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • strouhaný sýr


Jak budeme postupovat:

  • Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě.
  • Citronovou šťávu a kůru dejte do pánve a zahřívejte na mírném ohni. Přidejte trochu vody, ve které se těstoviny vařily, a nasekané olivy. Vše osolte a opepřete, promíchejte a krátce povařte.
  • Poté přidejte těstoviny a tuňáka s olejem. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte nasekanou bazalku.
  • Připravené těstoviny vložte do menší zapékací misky nebo je rozdělte do dvou menších zapékacích misek.
  • Povrch bohatě posypte strouhaným sýrem a zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 5 až 10 minut.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na zapékané tuňákové těstoviny s olivami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte: Zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou – rychlovka, kterou zasytíte rodinu za méně než 20 minut.