Zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou – rychlovka, kterou zasytíte rodinu za méně než 20 minut

Existuje milion doporučení, jak udržet pečivo co nejdéle čerstvé. Ruku na srdce – kdo je sleduje? Občas se tedy stane, že narazíme na pečivo, které ztratilo svou křupavost, ale je stále jedlé. A tehdy přišel nápad – pečený chléb! Dnes vám ukážeme recept, ve kterém se rajčata, bazalka a krémová mozzarella spojí v jedno na křupavém pečivu – zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou!

zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou – rychlovka, kterou zasytíte rodinu za méně než 20 minut
Zdroj: cucinare.it
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zapékaná veka s mozzarellou a bazalkou

Co budeme potřebovat:
  • 1 ks veka
  • 1 hrnek rajčatové pyré
  • 3 ks česnek
  • 2 PL olivový olej
  • 1 KL balzamikový ocet
  • 1 KL cukr
  • 2 balíčky mozzarella
  • 1 hrst listy bazalky
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Veku rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Česnek očistěte a prolisujte do horkého olivového oleje. Asi minutu restujte a přidejte protlak, cukr, ocet, sůl a pepř podle chuti. Krátce povařte.
  • Omáčku rozetřete na pečivo. Na každý kousek přidejte na tenké plátky nakrájenou mozzarellu a dejte zapéct asi na 10 minut.
  • Ještě horké pečivo posypte lístky bazalky a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na zapékanou veku zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Křupavá pochoutka! Slaný koláč plněný klobásou, sýrem a rajčaty, hotový za 40 minut!