Kokosový koláč s kakaovým krémem a čokoládovou polevou představuje dokonalé spojení chutí pro všechny, kteří milují sladké pochoutky. Tento recept slibuje lehký kokosový dort, který je doplněný kakaovým krémem a šťavnatou čokoládovou polevou. Zážitek plný chutí, který stojí za vyzkoušení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Kokosový koláč s kakaovým krémem a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:Těsto:
- 7 ks bílků
- 200 g cukru (1 šálek)
- 200 g sušeného kokosu (2 šálky)
- 100 g hladké mouky (3/4 šálky)
Krém:
- 7 ks žloutků
- 120 g cukru (1/2 šálky + 2 polévkové lžíce)
- 3 lžíce kakaa
- 250 g másla (1 1/8 šálky)
Čokoládová poleva:
- 100 g čokolády (1/2 šálky)
- 30 g másla (2 lžíce)
- 50 ml smetany (1/4 šálky)
Jak budeme postupovat:
1. Kokosový korpus: Vyšlehejte 7 bílků do tuhého sněhu a postupně přidejte 200 g cukru, stále šlehejte.
2. Přidejte 200 g sušeného kokosu a 100 g prosáté hladké mouky, jemně promíchejte vareškou.
3. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 33×29 cm. Pečte při 180 °C po dobu 12 minut na horním a spodním ohřevu. Nechte úplně vychladnout.
4. Kakaový krém: Smíchejte 7 žloutků s 120 g cukru a 3 lžícemi kakaa. Zmes míchejte v horkém vodním koupeli, ohřívejte do teploty asi 62 °C a udržujte 4 minuty.
5. Směs přendejte do misky a ručním mixérem míchejte, dokud nedosáhne pokojové teploty. Postupně přidejte 250 g másla, stále míchejte.
6. Krémem potřete korpus a rovnoměrně rozetřete. Dort dejte do lednice, aby krém stuhl.
7. Čokoládová poleva: Roztopíme 100 g čokolády ve vodní lázni s 50 ml smetany a 30 g másla.
8. Polevu nalijte na ztuhlý dort a rozetřete.
9. Dort dejte na hodinu do lednice, aby čokoláda ztuhla.
10. Po ztuhnutí polevy odřízněte kraje, nakrájejte na kousky a můžete podávat.
Dobrou chuť!