Luxusní ovocné řezy se zakysanou smetanou: Dělám ho vždy na dva plechy a nikdy nezůstane ani drobek!

Pokud hledáte rychlý a osvěžující dezert, který je zároveň luxusním pamlskem, tyto ovocné řezy se zakysanou smetanou jsou ideální volbou. Recept je univerzální a lze ho přizpůsobit podle dostupného ovoce nebo vašich preferencí. Tento dezert je tak oblíbený, že i když ho připravím na dva plechy, nikdy nezůstane ani drobek!

Zdroj: kuzhinat.com

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 200 g cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva

Na krém:

  • 1 l mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 1 lžíce másla
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • Trochu moučkového cukru

Další:

  • Jakékoliv ovoce – čerstvé nebo z kompotu

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny, přidejte olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec ručně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte na plech (30 x 40 cm) vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15–20 minut.

2) Krém: V mléce uvařte pudinky s cukrem a vanilkovým cukrem. Do horkého pudinku vmíchejte máslo. Do vychladlého pudinku vmíchejte zakysanou smetanu a trochu moučkového cukru a vše důkladně promíchejte.

3) Sestavení řezů: Na vychladlý piškot rozložte ovoce. Rozetřete připravený krém a na vrch můžete přidat ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Řezy ozdobte dle chuti.

4) Dokončení: Dezert nechte přes noc v lednici, aby se chutě krásně spojily.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tyto ovocné řezy se zakysanou smetanou jsou dokonalou volbou pro každou příležitost, ať už jde o rodinné oslavy nebo jen jako sladké pohlazení o víkendu. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.