Vraťte se s námi do doby, kdy jídla měla duši a příběh. Kdo by odolal kousku dokonale připraveného hovězího masa, ponořeného v omáčce, která je doslova návyková? Tento recept na hovězí maso s dušenou mrkví a brambory je plný hlubokých chutí, které se skvěle doplňují. Čtěte dál a uvařte si něco, co vás zahřeje nejenom zvenčí, ale i zevnitř!
Recept na hovězí maso s dušenou mrkví a bramborami:
Co budeme potřebovat:
- Hovězí maso (cca 1 kg)
- 2 velké cibule
- Lžička kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Voda
- 1/2 kostky masoxu
- Polohrubá mouka na zahuštění
Doporučujeme – Recept na kuřecí špízy s žampióny a rýží
Jak budeme postupovat:
1) Na pánvi osmažte 2 velké cibule společně s kmínem skoro až do černa.
2) Přidejte hovězí maso, orestujte je z obou stran a osolte.
3) Podlijte malým množstvím vody, přiklopte a nechte dusit asi 5 minut.
4) Podlijte vroucí vodou, přidejte půl kostky masoxu a pepř. Nechte maso dusit do poloměkka.
5) Pokud je omáčka příliš řídká, zahustěte ji trochou polohrubé mouky. Důležité je, že cibule samo o sobě již omáčku zahustí.
6) Provařte a podávejte s dušenou mrkví a brambory.