Perníková roláda – Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku

Protože jsem měla prosbu o recept na perník, tak jsem si řekla, že by bylo dobrý zkusit perník v podobě rolády a tradá, výsledek je zde. Krém si můžete odlehčit a dát jen smetanový sýr, mascarpone, tvaroh, překapaný … cokoliv.  Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Tato perníková roláda Vás dostane.

perníková roláda – se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku
Zdroj: peceni_se_suzi

Perníková roláda:

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 5 polévkových lžic krupicového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky pernikového kypř. prášku

Na krém:

  • 250 g másla
  • vanilkový domácí karamel
  • povidla

Na ozdobu:

  • Moučkový cukr
  • bílá čokoláda
  • sušené ovoce

Jak budeme postupovat:

1) Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dále vyšleháme cukr se žloutky a pomale vmícháme do vaječné směsi mouku s kakaaem, práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků.

2) Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme cca 10 min.

3) Ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.

4) Na krém si vyšleháme máslo do pěny a přidáme karamel dle chuti, já dala menší sklenici, co jsem měla.

5) Potřeme vychladlé těsto povidly a krémem, stočíme roládu, pocukrujeme, pokapeme čokoládou a ozdobíme sušeným ovocem.

6) Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.

Doporučujeme – Jednoduchý a přitom velmi chutný dort Zebra – skvěle doplní šálek kávy