Recept na lahodné domácí BYLINKOVÉ MÁSLO s česnekem a citrónovou kůrou – za pár korun!

Ke grilovanému masu nemusíte podávat pouze aromatické dipy nebo omáčky. Vyzkoušejte také bylinkové máslo. Můžete sáhnout po svých oblíbených bylinkách – pažitce, bazalce, petrželi, tymiánu, kopru…

S chutí másla se dá doslova čarovat a připravit si nespočet kombinací, které budou skvěle doplňovat chuť daného pokrmu. Lze použít téměř jakékoli koření, čerstvé i sušené bylinky, připravit si exotické příchutě. My si připravíme bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou!

Recept na lahodné domácí bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou

Co budeme potřebovat:
  • 250 g máslo
  • 1 hrst čerstvé bylinky
  • 2 ks česnek
  • 1/2 ČL sůl
  • 1/4 ČL mletý černý pepř
  • 1 ČL citronová kůra


Jak budeme postupovat:

  • Máslo nechte změknout při pokojové teplotě (ne však roztát!).
  • Smíchejte máslo s protlačeným česnekem, s čerstvými bylinkami podle chuti, solí, mletým černým pepřem a citronovou kůrou.
  • Hotové máslo lze zabalit do potravinářské fólie nebo pečicího papíru a uložit do chladničky nebo ihned použít.
  • Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na bylinkové máslo s česnekem a citrónovou kůrou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte: Jednoduchá a rychle připravená kuřecí směs s oblíbenou přílohou.