Bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou – stačí vám jen 5 minut!

Chtěli jste někdy připravit pirohy, ale odrazovala vás složitá a časově náročná příprava? Pak pro vás dnes máme recept na úžasné bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou, s bleskovou přípravou. Jsou hotové za deset minut a houbová směs, kterou pro ně připravíte, chutná dokonale. Spolu s opečenou slaninou je to fantastická kombinace. Jedná se o vynikající pokrm, zejména pokud jste milovníky brambor.

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.


Bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou

Budeme potřebovat:

na pirohy:

  • 400 g brambor
  • 170 g hladké mouky
  • 80 g hrubé mouky
  • půl lžičky soli
  • 1 lžička mleté červené papriky

na omáčku:

  • 1 cibule
  • 150 g žampionů
  • 150 g slaniny
  • olej
  • koření

Postup:

  1. Brambory uvařte se slupkou, pak je oloupejte a prolisujte přes síto. Přidejte sůl a pepř.
  2. Postupně přidávejte mouku. Nyní těsto uhněťte.
  3. Rozdělte ho na 4 koblihy. Každé z nich nakrájejte na 3 cm silná kolečka a jemně je prohněťte prstem.
  4. Jednotlivé placičky vložte do vroucí osolené vody a promíchejte. Vařte asi 10 minut. Když vyplavou na hladinu, vyjměte je z vody.
  5. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, pepř a houby. Smažte dozlatova.
  6. Hotové placičky přelijte houbovou směsí.

Sdílejte tento recept na bramborové pirohy s houbovou omáčkou a slaninou i svým přátelům! Zkuste také recept na bramborové placky se sýrem a šunkou.