Žloutkové řezy z listového těsta s pudinkovým krémem

0
Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Vítejte ve světě lahodného dezertu, kde se každá vrstva skrývá za dalším kouskem nebeské chuti! Tento recept na žloutkové řezy je spojením křehkého listového těsta, bohatého pudinkového krému a nádherného závěru v podobě osvěžující marmelády. Každý kousek je dokonalou směsí textur a chutí, ideální pro rodinné oslavy, pohoštění nebo jen tak, když máte chuť si dopřát. Připravte se na cestu chuťovými pohárky, která vás zavede k vrcholu dezertního blaženství!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Doporučujeme:

Žloutkové řezy z listového těsta s pudinkovým krémem

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 2 pláty listového těsta

Pro pudinkový krém:

  • 600 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 vanilkové cukry
  • 4 žloutky
  • 200 g změklého másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Pro polevu:

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 PL rumu
  • 1 PL horké vody

Další:

  • Marmeláda (na potření)

Jak budeme postupovat:

1. Pečte oba pláty listového těsta samostatně v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut a nechte vychladnout.

2. Uvařte žloutkový pudinkový krém z mléka, vanilkových pudinků, vanilkových cukrů a žloutků. Po vychladnutí přidejte do pudinku změklé máslo, moučkový cukr a rum. Vše smíchejte v mixéru do hladka.

3. Na první vychladlý plát těsta rovnoměrně nanesete pudinkový krém. Položte na něj druhý plát těsta a potřete vrchní stranu marmeládou. Řezy poté vložte do lednice na 2 hodiny k vychlazení.

4. Mezitím připravte polevu. V misce smíchejte moučkový cukr, citronovou šťávu, rum a horkou vodu do hladka, bez hrudek. Nechte polevu vychladnout. Poté vychladlé řezy potřete polevou a vložte zpět do lednice.

Nechte řezy v lednici vychladit alespoň na další hodinu pro optimální konzistenci a chuť. Řezy podávejte chladné a užívejte si každý kousek!


Čtěte také: