Čokoládový krém do vánočního cukroví

Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit čokoládový krém do vánočního cukroví.

Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Čokoládový krém do vánočního cukroví
Zdroj: stockphoto.com

Doporučujeme: Domácí ořechový krém do vánočního cukroví

Recept na čokoládový krém do vánočního cukroví:

Co budeme potřebovat:

  • 250 g másla
  • 140 g cukru moučka
  • 25 g hladké mouky
  • 60 g nastrouhané čokolády
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • 125 ml mléka

Jak budeme postupovat:

1. Mléko si nejdříve vlijeme do kastrůlku, zamícháme do něj mouku a na mírném ohni přivedeme k varu.

2. Za stálého míchání povaříme 2 až 3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme, občas promícháme a necháme vychladnout.

3. Dále si dáme do mísy změklé máslo, přisypeme moučkový a vanilkový cukr, přidáme žloutek a společně utřeme do pěny.

4. Po lžících postupně vmícháme vychladlou kaši.

5. Nakonec přihodíme nastrouhanou čokoládu a třeme, až dokud není krém úplně hladký. Můžeme použít elektrický šlehač.

TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš další recept: Kávový krém do vánočního cukroví