Pokud hledáte lahodný a rychlý dezert bez pečení, tento trubičkový dort s krémem z mascarpone a Nutelly vás nadchne! Spojení krémové jemnosti s křupavými trubičkami, sladkými jahodami a osvěžující mátou vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento dezert je ideální pro všechny příležitosti, kdy chcete zapůsobit, ale nemáte mnoho času na přípravu.
Tento dort je ideální volbou pro oslavy, rodinné setkání nebo jako sladká tečka po víkendovém obědě. Pojďme se podívat na jednoduchý recept, díky kterému si tento lahodný dort můžete snadno připravit i doma!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak se inspirujte dalšími jedinečnými recepty na NEPEČENÉ DEZERTY!
Trubičkový dort s krémem z mascarpone a nutelly s jahodami a mátou – bez pečení
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 500 g oplatkové trubičky se smetanou
- 300 g máslové sušenky + 100 g rozpuštěné máslo
Dvoubarevné krémy:
- 600 ml smetana ke šlehání
- 100 g moučkový cukr
- 5 ml vanilková esence
- 400 g mascarpone
- 100 g nutella
Na zdobení a posypání:
- 200 g čerstvé jahody
- lístečky čerstvé máty
- trubičky
- 10 g kakaový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Připravte si kulatou formu o průměru 23 cm a po obvodu svisle rozmístěte pěkně vedle sebe oplatkové trubičky se smetanou.
2. Do nádobky od mixéru si vložte nalámané máslové sušenky a rozmixujte na jemný písek. Poté je přesypejte do mísy a přilijte rozpuštěné máslo – pořádně promíchejte.
3. Vzniklý základ si naneste lžící na dno formy, pěkně rozetřete a uhlaďte. Nechejte chvíli stranou nebo na chvíli uložte do lednice.
4. Dvoubarevné krémy: Nejprve do velké mísy nalijte smetanu ke šlehání, nasypejte moučkový cukr a ochuťte vanilkovým extraktem – šlehejte a potom přidejte mascarpone – společně pořádně vyšlehejte do hladké směsi krému.
5. Získaný krém si přelijte do 2 stejných misek a do jedné misky si vmíchejte nutellu – promíchejte stěrkou.
6. Sestavení dortu s krémy: Nejprve pomocí naběraček postupně střídavě nanášejte krém s mascarpone a poté krém s nutellou. Stejný postup opakujte několikrát. Nakonec pomocí špejle vytvořte na krému vzory pavučiny nebo jiné vzory, které se vám líbí a uložte na 1 hodinu do lednice.
7. Po hodině vyjměte dort z lednice, ozdobte oplatkovými trubičkami, posypejte prosátým kakaovým práškem nebo ozdobte lístečky čerstvé máty a čerstvými jahodami.
8. Krásný trubičkový dort se sušenkovým základem, dvojitým krémem z mascarpone a nutelly s jahodami a mátou podávejte s láskou, velkou chutí a elegancí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.