Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce – skvělý tip na jídlo

Připravte se na gastronomický zážitek s naší pečenou vepřovou krkovicí v houbově-smetanové omáčce. Tento skvělý tip na jídlo kombinuje šťavnaté, pomalu pečené maso s bohatou a krémovou houbovou omáčkou, která každému soustu dodává neodolatelnou chuť. Ideální volba pro nedělní oběd s rodinou nebo jako působivé hlavní jídlo při večerním setkání s přáteli.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 600 g vepřového masa (krkovice, karé, stehno)
  • 30 g sušených hub
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 ČL kmínu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 l vody

Jak budeme postupovat:

1. Na začátku oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kostky. Česnek nakrájíme na menší plátky. Nakrájenou zeleninu vložíme na dno zapékací formy.

2. Přidáme čerstvé nebo předem namočené a následně usušené houby.

Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

3. Poté přidáme plátky vepřové krkovice.

Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

4. Posypeme kmínem, osolíme a dochutíme černým pepřem. Přilijeme vodu z namočených hub.

Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem
Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

5. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 60 minut.

6. Poté přidáme smetanu a pečeme ještě 30 minut, aby zhoustla omáčka.

Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

7. Po vybrání z trouby necháme vychladnout a servírujeme s knedlíkem.

Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce - skvělý tip na jídlo
Zdroj: YouTube/Vaříme s Mozkem

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: