Dvoubarevné řezy: Dezert s úžasnou chutí tvarohu a čokolády

Připravte si s námi dvoubarevné řezy, luxusní dezert, který skvěle kombinuje chuť tvarohu a čokolády. Tento recept je ideální pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem výjimečném, aniž by museli strávit hodiny v kuchyni.

Zdroj: koolinar.ru

Co budeme potřebovat:

Na tmavou vrstvu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 125 g másla
  • 1/2 – 1 šálek moučkového cukru
  • Špetka soli
  • 3 vejce
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 a ¼ šálku polohrubé mouky

Na bledou vrstvu:

  • 400 g jemného tvarohu
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 2 vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 balíček vanilkového cukru

Další potřeby:

  • Plech na pečení o rozměrech 20 x 30 cm

Jak budeme postupovat:

1) Příprava bledé vrstvy: V míse utřete tvaroh s vanilkovým cukrem a vejci. Přidávejte kondenzované mléko a postupně prosátou mouku, dokud nevznikne homogenní směs. Tuto směs odložte stranou.

2) Příprava tmavé vrstvy: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. V jiné míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a solí do pěny. Postupně přidávejte vejce, vychladlou čokoládu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3) Sestavení řezů: Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete čokoládové těsto. Poté lžící tvořte na něm bledé ostrůvky z připravené tvarohové směsi. Znovu přidejte čokoládovou směs a lžící vytvořte mramorový efekt.

4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C po dobu 40–45 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout před podáváním.

Banánové pokušení: Děrovaný dezert s banány a krémem

Závěr

Dvoubarevné řezy jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost, ať už hledáte něco speciálního na víkend nebo chcete překvapit své blízké výjimečnou pochoutkou.