Připravte si s námi dvoubarevné řezy, luxusní dezert, který skvěle kombinuje chuť tvarohu a čokolády. Tento recept je ideální pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem výjimečném, aniž by museli strávit hodiny v kuchyni.
Co budeme potřebovat:
Na tmavou vrstvu:
- 200 g hořké čokolády
- 125 g másla
- 1/2 – 1 šálek moučkového cukru
- Špetka soli
- 3 vejce
- ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 a ¼ šálku polohrubé mouky
Na bledou vrstvu:
- 400 g jemného tvarohu
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
- 2 vejce
- 2 šálky hladké mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
Další potřeby:
- Plech na pečení o rozměrech 20 x 30 cm
Jak budeme postupovat:
1) Příprava bledé vrstvy: V míse utřete tvaroh s vanilkovým cukrem a vejci. Přidávejte kondenzované mléko a postupně prosátou mouku, dokud nevznikne homogenní směs. Tuto směs odložte stranou.
2) Příprava tmavé vrstvy: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. V jiné míse vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem a solí do pěny. Postupně přidávejte vejce, vychladlou čokoládu a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
3) Sestavení řezů: Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete čokoládové těsto. Poté lžící tvořte na něm bledé ostrůvky z připravené tvarohové směsi. Znovu přidejte čokoládovou směs a lžící vytvořte mramorový efekt.
4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů C po dobu 40–45 minut. Po upečení nechte koláč vychladnout před podáváním.
Závěr
Dvoubarevné řezy jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost, ať už hledáte něco speciálního na víkend nebo chcete překvapit své blízké výjimečnou pochoutkou.