Hrnková broskvová bublanina, která zmizí okamžitě ze stolu

Broskvová bublanina je klasický a oblíbený letní dezert, který oslavuje sladkost zralého ovoce a nadýchaného těsta. Tento recept je jednoduchý a výsledek je tak lahodný, že se stane vaším oblíbeným způsobem, jak využít sezónní ovoce.

Zdroj: Petra Mazur

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 4 vejce
  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Dále:

  • Broskve nebo jiné ovoce podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Příprava plechu: Plech o rozměru 30 x 40 cm vymažeme tukem a důkladně vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2) Příprava těsta: Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do tuhé pěny. Postupně přidáme smetanu ke šlehání a dobře promícháme. Nakonec přidáme smíchanou a prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto opatrně, ale důkladně promícháme, aby zůstalo nadýchané.

3) Dokončení a pečení: Těsto vylijeme na připravený plech a poklademe ovoce. Pečeme v předehřáté troubě 15 – 20 minut, nebo dokud bublanina není pečená a povrch krásně zlatavý. Doba pečení se může lišit v závislosti na vaší troubě, proto pečení pozorně sledujeme.

Tyto tvarohové sušenky peču téměř každý týden: Neuvěřitelné chutné občerstvení, hotové za pár minut

Závěr

Broskvová bublanina je ideální dezert pro letní dny, kdy chceme využít čerstvé ovoce. Její příprava je rychlá a jednoduchá, a výsledek je vždy úžasně chutný. Podávejte ji teplou nebo vychlazenou, samotnou nebo se šlehačkou či zmrzlinou.