Vítejte u našeho receptu na koláč z kefíru s marmeládou, který je známý svou dokonalou měkkostí a lahodnou chutí. Pokud hledáte jednoduchý a výtečný dezert, který vás zaručeně potěší, jste na správném místě. Naučíme vás, jak připravit tento neskutečně chutný koláč, který se stane hitem na vašem stole. Stačí následovat naše kroky a brzy si budete moci vychutnat tento lahodný pokrm doma.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Koláč z kefíru s marmeládou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- špetka soli
- 250 g cukru
- 200 ml rostlinný olej
- 400 ml kefíru
- 600 g hladká mouka
- 25 g prášek do pečiva
Ostatní:
- 200 g marmelády – podle vlastního výběru
- med – podle chuti
- kokosové lupínky – na zdobení a posypání
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přisypejte sůl a krystalový cukr, směs šlehejte mixérem, dokud se neobjeví bělavý nádech, poté přilijte rostlinný olej a kefír – promíchejte.
2. Následně do směsi po částech přisypávejte hladkou mouku s práškem do pečiva a těsto prohněťte metličkou. Měli by jste získat husté lepivé těsto, které rozdělte na dvě stejné části.
3. Plech na pečení vyložte pergamenem na pečení, část těsta položte na povrch a uhlaďte.
4. Těsto pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
5. Po upečení nechejte těsto mírně vychladnout a rozetřete na jeho povrch marmeládu, kterou máte rádi v rovnoměrné vrstvě a poté na tuto vrstvu položte druhou část těsta a zarovnejte ji.
6. Následně koláč pečte v troubě 35 minut při 180 °C.
7. Po upečení ho můžete potřít medem a posypat kokosovými lupínky.
Koláč doporučujeme rozdělit na kosočtverce, aby vypadal na stole příznivěji.
8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!