Langoše pečené v troubě – zdravější a stále vynikající alternativa

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na langoše pečené v troubě. Je to zdravější a stále chutná alternativa.

langoše pečené v troubě
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Langoše pečené v troubě

Co budeme potřebovat:
  • 500 g celozrnná špaldová mouka
  • 1 KL sůl
  • 1/2 KL jedlá soda
  • 2 dl vlažné mléko
  • 1/2 kostky čerstvé droždí
  • 1/2 KL cukr krystal
  • 1/2 kelímku zakysaná smetana
  • rostlinný olej

Jak budeme postupovat:

1. Z půl litru mléka, droždí a cukru připravte kvásek. Nechte asi 15 minut kynout.

2. Polovinu mouky smíchejte se solí a jedlou sodou. Přilijte kvásek a postupně přidávejte zbylou mouku, mléko a smetanu, dokud nevznikne hladké těsto. V míse na teplém místě nechte vykynout na dvojnásobek objemu.

3. Nalijte olej na mělký talíř a namočte si do něj dlaně, aby se vám lépe pracovalo s lepivým těstem. Naberte hrst těsta a rukama tvarujte placky od středu ke stranám. Položte langoše na plech vyložený pečicím papírem a nechte je asi 15 minut kynout.

4. Pečte při 220 °C asi 4 minuty z jedné strany, pak langoš otočte a pečte další 4 minuty.

5. Podávejte s drceným česnekem rozmíchaným v oleji, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní článek zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme Vám: Domácí pečené tvarohové koláče připravené zdravějším způsobem.