Domů Recepty Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů pro každého

Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů pro každého

ZDROJretete-usoare.eu

Odborníci na výživu se jednomyslně shodují, že neexistuje lepší základ pro omáčky a dresinky než přírodní jogurt. Tento lehký proteinový produkt je ideální součástí jídelníčku všech, kteří dbají na udržení své postavy a zdravý životní styl.

My vám dnes ukážeme 14 skvělých receptů na omáčky z jogurtu.

Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

Díky jemné a lehké konzistenci jogurtu jsou připravené omáčky skvělým doplňkem čerstvé i vařené zeleniny, masa nebo ryb. Tento produkt je mnohem užitečnější než majonéza, fermentovaná smetana a oleje, které jsou kaloričtější. Náš tým by se s vámi rád podělil o sbírku rychlých a chutných receptů na omáčky připravené z přírodního jogurtu.

Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

Omáčky z jogurtu

Základ omáčky tvoří 200 g nebo 1 sklenice přírodního jogurtu: Přidejte ostatní ingredience uvedené v receptu a nechte je 2-3 hodiny louhovat v lednici, aby přijaly svou chuť a vůni.

1. Česneková omáčka: Dva stroužky česneku rozmělněte nožem nebo prolisujte lisem na česnek. Přidejte jemně nasekanou zeleninu (petrželku, kopr, pažitku) a špetku soli. To vše smíchejte s přírodním jogurtem.

2. Orientální omáčka: Do sklenice přírodního jogurtu přidejte 1/2 lžičky kmínu, špetku soli, mletý černý pepř a papriku podle chuti. Míchejte.

Nepřehlédněte:
Jednoduchý makový řez s povidly - připravte si ho co nejdříve
Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Omáčka Bearnaise: Do jogurtu přidejte po 1 lžičce estragonu a nasekané petrželky, 1/2 lžičky hořčice a ochucené soli nebo celerové soli. Míchejte.

4. Tatarská omáčka: Do sklenice jogurtu dejte 2 lžíce nakládaných nebo marinovaných okurek nakrájených nadrobno, 1/2 lžíce hořčice a 1 lžičku nasekané petrželky. Podle chuti přidejte sůl. Míchejte.

5. Americká omáčka: Jogurt smíchejte s 1 lžící rajčatového protlaku. Přidejte lžičku nakládané nebo marinované okurky nakrájené nadrobno a po špetce soli a cukru.

Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Kari omáčka: Středně velké jablko nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte. Zalijte ji jogurtem, přidejte kari podle chuti a velmi dobře promíchejte.

7. Indická kari omáčka: Do přírodního jogurtu přidejte 1/2 lžičky mleté kurkumy, 1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, špetku mleté skořice a špetku mletého černého pepře. Promíchejte.

8. Česneková a mátová omáčka: 1,5 lžíce nakládaných nebo marinovaných okurek, nastrouhaných na struhadle, zalijte jogurtem. Přidejte 1-2 stroužky česneku (mletého), 1/4 lžičky papriky, špetku soli, špetku mletého černého pepře a 1,5 lžičky sušené máty. Velmi dobře promíchejte.

Nepřehlédněte:
Palačinky na slaný způsob se sýrem a koprem: Vyzkoušejte tuto dobrotu!
Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Pepřová omáčka: Do přírodního jogurtu přidejte 1/2 lžíce hořčice, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 5 zrnek černého pepře rozdrcených v mlýnku a špetku mletého pepře. Směs.

10. Koprová omáčka: Jogurt zalijte 1 lžící nasekaného kopru, 1/2 lžíce hořčice a špetkou soli. Míchejte.

11. Omáčka z citronové šťávy: Smíchejte 1 sklenici přírodního jogurtu se 2 lžícemi citronové šťávy. Podle chuti přidejte chilli omáčku a dobře promíchejte. Tato omáčka výborně zvýrazní chuť drůbeže.

Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Křenová omáčka: Sklenici jogurtu velmi dobře promíchejte se lžící křenové pasty. Tato omáčka se hodí k rybím pokrmům.

13. Omáčka z třešňových rajčat: Nakrájejte 2-3 cherry rajčátka nadrobno. Přidejte stroužek česneku prolisovaný lisem na česnek, nasekanou zelenou cibuli, nasekaný kopr, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Tato omáčka se velmi dobře hodí k pečenému masu.

14. Špenátová omáčka: Do hluboké misky dejte 1/2 hrnku nasekaného špenátu (čerstvého nebo rozmrazeného) a jogurt. Přidejte špetku soli a špetku mletého černého pepře, 1/8 lžičky granulovaného česneku, 1/2 lžičky granulované cibule a 1/8 lžičky citronové šťávy. Velmi dobře promíchejte. Poté přidejte 2 lžičky strouhaného parmazánu a znovu promíchejte. Tuto hustou omáčku podávejte s čerstvou nebo pečenou zeleninou.

Nepřehlédněte:
Vejce zapečené v rajčatech - skvělé spojení rajčata, vajíčka a mozzarelly
Omáčky z jogurtu: čtrnáct skvělých receptů! Pro každého
Zdroj: retete-usoare.eu

Některé z těchto omáček jsou tak dobré, že se dají jíst i namazané na chlebu. Osvěžující je také to, že příprava každé z těchto lahodných nízkokalorických omáček nezabere více než 10-15 minut. Byla by škoda nesdílet tuto kolekci se svými přáteli pomocí sociálních sítí!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také vynikajíci pečené kuře na citronu a rozmarýnu.