Nepečený mandarinkový cheesecake s jednoduchou a rychlou přípravou

Lahodné kakaové tělo, jemná smetana a čerstvé mandarinky. Tohle trio si vás prostě získá na první pohled.

Nepečený mandarinkový cheesecake
Zdroj: recepty.aktuality.sk
Co budeme potřebovat:

NA KORPUS

  • 300 g kakaových sušenek
  • 150 g másla

NA KRÉM

  • 500 g Mascarpone
  • 500 g jemný tvaroh
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 2 balíčky vanilkový cukr
  • 5 PL moučkový cukr
  • 1 konzerva mandarinky

NA ŽELATINU:

  • 500 ml voda
  • 60 g krystalový cukr
  • 2 balíčky mandarinková šumínka
  • 1 balíček Zlatý klas

  • Jak budeme postupovat:

1. Korpus: Tuto směs natlačte do obdélníkové dortové formy vyložené pečicím papírem a dejte ji na chvíli do lednice.

2. Krém: Na krém smíchejte mascarpone, tvaroh, vanilkový a moučkový cukr. Vyšlehejte smetanu a lehce ji vmíchejte do krému. Na korpus rozetřete část krému, pak okapané mandarinky a zbytek krému.

3. Želatina: Nechte šumivku rozpustit a poté ji přiveďte k varu. Zlatý klas rozmíchejte ve 150ml vody a poté jej za stálého míchání vlijte do vroucí šumínkový vody. Míchejte, dokud nezhoustne. Odstavte z ohně, nechte mírně vychladnout a rozetřete na krém.

4. Připravený cheesecake nechte ztuhnout na chladném místě.