Pikantní brambory s květákem (Aloo Gobi)

Brambory, květák, cibule a několik indických koření vytvářejí chutné a rychlé pikantní brambory s květákem, který budete rádi připravovat znovu a znovu.

Pikantní brambory s květákem (Aloo Gobi)
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pikantní brambory s květákem (Aloo Gobi)

Co budeme potřebovat:
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks květáku
  • 3 ks větších brambor
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1/2 lžíce mletého chilli
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 3 dl vody

Jak budeme postupovat:

1. Květák rozebereme na menší růžičky, cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky.

2. Cibuli dejte do velké pánve, zalijte asi 1 dcl vody a vařte ji do měkka. Do vařící se cibule postupně přidejte koření: kmín, zázvor, kurkumu a chilli.

3. Přilijte další vodu (2 dcl), dobře promíchejte a přidejte květák a brambory.

4. Přikryté vařte asi 25 minut, dokud zelenina nezměkne.

5. Nakonec jídlo ochuťte sójovou omáčkou a posypte nasekaným koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na pikantní brambory s květákem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na pečené brambory s česnekem a lehce pikantními kuřecími játry.