Pečený králík na pivu – skutečný kulinářský zážitek

Když jakékoli maso podlijete pivem, získáte vždy o třídu vyšší gastronomický zážitek. Tento pečený králík na pivu bude pro vás skutečný kulinářský zážitek.

Pečený králík na pivu
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Pečený králík na pivu

Co budeme potřebovat:
  • 1 králík
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 200 g oravské slaniny
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 litru světlého piva
  • sůl, sušený tymián


Jak budeme postupovat:

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Králičí maso (přední a zadní nohy) omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a dobře osolte.
  • Kousky masa položte do pekáče na kolečka cibule.
  • Posypte je plátky česneku, nakrájenou slaninou a sušeným tymiánem.
  • Přidejte kousek másla.
  • Pečte 20 minut, poté podlijte pivem a pečte dalších 70 minut.
  • Podávejte s vařenými brambory a nakládanou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme: Prokládaná krkovice na pivu a česneku s bramborem a omáčkou: To musíte vyzkoušet!