Domácí Hummus – vynikající a zdravá pomazánka z cizrny

Název hummus pochází z tureckého slova humus, které je zase odvozeno od arabského slova himmas – cizrna.

Recept na hummus
Zdroj: iStockphoto

Hlavní složkou je již zmíněná cizrna doplněná pastou tahini, citronovou šťávou, česnekem, olivovým olejem a kořením. Pojďme si ukázat recept.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí hummus

Co budeme potřebovat:
  • 1 plechovka sterilované cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce pasty tahini
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje


Jak budeme postupovat:

Vložte všechny ingredience kromě olivového oleje do mixéru a rozmixujte. Nakonec za stálého míchání přidejte olej. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte během mixování trochu vody. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na hummus zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: 20+ nápadů jak servírovat obložené mísy pro návštěvu.