Mleté řízky pečené v troubě se zakysanou smetanou a bramborovou kaší

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na mleté řízky pečené v troubě se zakysanou smetanou a bramborovou kaší. Za recept děkujeme Janě. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

mleté řízky pečené v troubě se zakysanou smetanou a bramborovou kaší
Zdroj: Jana Jančíková

Recept na mleté řízky pečené v troubě se zakysanou smetanou:

Co budeme potřebovat:

  • 500g mletého masa
  • 2-3 plátky toustového chleba(může být i rohlík)
  • 1 syrová nastrouhaná brambora
  • 100g tvrdého sýru (nastrouhat)
  • 2 lžíce(vrchovaté) zakysané smetany
  • sůl pepř, troška česneku,(můžete přidat koření podle chuti) 

Jak budeme postupovat:

1) Sýr a bramboru nastrouháme, bílé pečivo namočíme do mléka aby se nacucalo,(potom vymačkat) a vše propojíme.

2) Uděláme placičky libovolné velikosti a obalíme. Strouhanka, rozšlehané osolené vajíčko a opět strouhanka.

3) Osmažíme na pánvi a naskládáme na pekáč vymazaný  sádlem.Potom vše dáme zapéct tak na 20 minut do trouby asi na190 stupňů.

TIP: Jsou moc dobré. (V receptu bylo vymazaný pekáč vyskládat cibulí na půlkolečka a teprve na ni skládat řízky, to už zaleží jak kdo má rád.Já dělala bez cibule)