Bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží s tou nejlepší chutí!

Různé druhy závitků se v poslední době staly velmi oblíbenými kvůli pohodlnosti jejich konzumace. Pokud hledáte novou inspiraci na chutný oběd nebo večeři, vyzkoušejte tyto lahodné bezmasé zelné závitky plněné houbami a rýží. Jedná se o vynikající pokrm, který je jednoduchý na přípravu, ale chutná opravdu výborně. Zkuste si tyto zelné závitky připravit jako lehkou večeři a určitě si pochutnáte!

Bezmasé zelné závitky plněné šťavnatými houbami a rýží
Zdroj: bucatarulpriceput.ro
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Co budeme potřebovat:
  • 400 g očištěné a nakrájené cibule
  • 250 g rýže
  • 2 velké nastrouhané mrkve
  • 450 g vařených hub
  • 2-3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 250 ml vývaru
  • 100 ml oleje
  • petržel a kopr
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mouky
  • velké zelí


Jak budeme postupovat:

1) Na oleji osmahněte cibuli, přidejte rýži a zalijte ji vodou. Uvařte rýži, přidejte vývar, mrkev, zeleninu, houby, osolte a opepřete a dobře promíchejte.

2) Směs nechte vychladnout a vmíchejte 2 lžíce mouky.

3) Zelí očistěte a rozdělte na jednotlivé listy. Každou z nich naplňte a zabalte do tvaru rolády.

4) Vložte závitky do hrnce, uprostřed nechte volný prostor a vložte sem zbytek nakrájeného zelí.

5) Zakápněte olejem smíchaným s rajčatovým protlakem a nechte hrnec na mírném plameni 1,5 hodiny. Poté podávejte s libovolnou přílohou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na voňavou a křupavou kotletu s houbami.