Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením!

Mnozí z nás si ještě ze základní školy pamatují specifickou úpravu masa, které se říkalo cikánská pečeně. Toto jídlo bylo vynikající a maso bylo vždy křehké a velmi chutné. Tento recept je velmi známý, a proto si ho můžete snadno připravit doma. Stačí postupovat podle níže uvedeného receptu a maso doplnit vhodnou přílohou.

Vyzkoušejte tuto pochoutku již tento víkend a úspěch je zaručen.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením

Co budeme potřebovat:
  • 4-6 vepřových kotlet nakrájených na plátky,
  • 4-6 plátků slaniny
  • 1 cibule,
  • 2-3 stroužky rozdrceného česneku,
  • sůl, pepř, paprika


Jak budeme postupovat:

Večer maso nakrájejte na plátky a potřete máslem, pepřem a paprikou, přidejte česnek. Druhý den maso posypte paprikou a moukou.

Na pánvi osmahněte slaninu a pak v tuku opečte maso. Můžete přidat cibuli a zeleninu a připravit omáčku. Podávejte s vhodnou přílohou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na zapečené masové koule s rajčatovou omáčkou.