Domů RECEPTY Oběd pro celou rodinu: Karbanátky, brambory a smetanová omáčka na jednom plechu

Oběd pro celou rodinu: Karbanátky, brambory a smetanová omáčka na jednom plechu

Tento dnešní zajímavý a neobvyklý recept na zapečené karbanátky z mletého masa se bude hodit k rodinnému obědu či večeři. Připravte své rodina tento úžasný recept na karbanátky s bramborem a smetanovou omáčkou. To vše připravíte na jednom plechu. Příprava je jednoduchá a rychlá. Výsledek Vás mile překvapí a rodina bude tento famózní pokrm milovat. Podívejte se, jak ho připravit a co všechno budete potřebovat. Do komentářů nám napište, jestli už jste tento vynikající recept vyzkoušeli nebo jestli ho teprve vyzkoušíte. Tak jdeme na to.

obed1
Zdroj: youtube.com/Ольга Уютный уголок

Co budeme potřebovat:

Na masové kuličky:

  • 500 gramů mletého masa
  • 2-3 plátky chleba (nebo strouhanku)
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce krupice
  • sůl, pepř
  • další koření a bylinky podle vašich chutí

Na omáčku:

  • 2 polévkové lžíce smetany
  • 1 lžíce protlaku nebo kečupu
  • 1 šálek vody
  • sůl, pepř podle chuti (smíšené)

Jak budeme postupovat:

1) Nalijeme si trochu mléka na chléb, necháme změknout a potom vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme k mletému masu a zamícháme i ostatní přísady. Vymícháme jednotnou hmotu.

2) Dobře promícháme a necháme stát 20 minut.

3) Pekáč si vymažeme olejem. Ze směsi vyformujeme mokrýma rukama karbanátky a rozložíme je po okrajích plechu.

4) Očistíme 4-5 středně velké brambory a přidáme je do středu pekáče. Pečeme v troubě při 220 ° C přikryté alobalem během 15 – 20 minut.

5) Přidáme všechny ingredience do omáčky v misce a důkladně promíchejte.

6) Vybereme plech z trouby, nalijeme omáčku.

7) Pečeme ještě dalších 25 – 30 minut a teplotu snížíme na 200 stupňů. Nakonec přidáme zelený pepř.

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

Sdílejte tenhle fantastický recept na bramboráky i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na bramboráky plněné šunkou a sýrem.