Hledáte dokonalý dezert, který je jednoduchý na přípravu, ale zároveň ohromí svou chutí? Pečená jablka plněná voňavou směsí marcipánu, vlašských ořechů, mandlí a skořice od Renaty Milotínské jsou přesně tím pravým! Tento recept kombinuje jemnou ovocnou sladkost s křupavými oříšky a lahodnou vanilkovou omáčkou, která celý dezert povýší na gurmánský zážitek. Připravte si je ještě dnes a užijte si kouzlo domácího pečení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pečená jablka s marcipánovo-ořechovou náplní
Co budeme potřebovat:
- 4 jablka (např. Elstar)
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 7 lžic nakrájených mandlí
- 1 lžička skořice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 80g marcipánu
- Střik čerstvé pomerančové šťávy
- 4 lžičky džemu (dle vlastního výběru)
- Moučkový cukr
- 1 balíček vanilkové omáčky bez vaření (hotový výrobek)
- 250ml mléka
Jak budeme postupovat:
1. Příprava náplně:
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte ořechy, skořici, cukr, pomerančovou šťávu, nadrobno nakrájený marcipán a vše spolu promíchejte, spojte a odstavte.

2. Příprava jablek:
Z jablek odříznete vrchní části, ponechte chvíli stranou a jablka vydlabte.

Do každého jablka dejte 1 lžičku džemu a poté naplňte marcipánovo-ořechovou směsí a přiklopte vrškem jablka.

3. Pečení:
Pečte je v máslem vymazané formě v troubě na 180 °C (vrchní a spodní ohřev) asi 30 minut.

4. Podávání:
Upečené jablko posypte moučkovým cukrem a podávejte s ohřátou vanilkovou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.