Vínové hvězdičky jsou jemné a křehké cukroví s nezaměnitelnou chutí, kterou jim dodává kapka vína a nádech skořice. Toto cukroví je skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi tradiční vánoční chutě s troškou originality. Díky své jednoduché přípravě a lahodné chuti se hodí jak na sváteční stůl, tak jako sladký dárek pro přátele a rodinu. Připravte se, že si je zamilujete už od prvního kousnutí!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte skořicové rohlíčky namáčené v čokoládě.
Vínové hvězdičky
Co budeme potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 7 lžic bílého vína
- moučkový cukr na obalení
- skořice na obalení
Jak budeme postupovat:
1. Mouku prosejeme a poté zpracujeme spolu se změklým máslem a vínem v hladké těsto.
2. Zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
Moje nejoblíbenější recepty na vánoční cukroví, které dělám každý rok
3. Poté vyválíme placku (3-5mm). S těstem se opravdu krásně pracuje, nemělo by lepit.
4. Vykrojujeme hvězdičky nebo jiné tvary a skládáme je na plech s pečícím papírem.
5. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 10 minut a po vytažení je ještě teplé obalíme v moučkovém cukru se skořicí.
Hotovo! Dobrou chuť!
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na VÁNOČNÍ CUKROVÍ!