Krémová čokoládová roláda s arašídovým krémem: Dokonalý dezert k odpolední kávě

Pokud hledáte dezert, který nadchne svou chutí i vzhledem, krémová čokoládová roláda s arašídovým krémem je tou správnou volbou! Jemné čokoládové těsto, lahodný smetanový krém s nádechem arašídového másla a bohatá čokoládová poleva se dokonale doplňují a vytvářejí neodolatelný zážitek. Tento dezert je ideální na odpolední posezení s přáteli u kávy nebo jako sladká tečka po večeři. Připravte tuto roládu a překvapte své blízké tímto vynikajícím sladkým požitkem!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

Krémová čokoládová roláda s arašídovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 vaječné bílky + špetka soli
  • 3 žloutky
  • 1 lžička vanilkový cukr
  • 50 g cukru
  • 50 ml mléka
  • 30 ml rostlinný olej
  • 70 g hladké mouky
  • 15 g kakaa

Krém:

  • 20 g změklé máslo
  • 10 g moučkový cukr
  • 50 g arašídové máslo
  • 100 ml smetana ke šlehání

Poleva:


Jak budeme postupovat:

1. Nejprve oddělte bílky od žloutků ve 2 miskách. V první míse ušlehejte bílky a během šlehání přidejte špetku soli – šlehejte, dokud nejsou bílky nadýchané.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

2. Těsto: Do druhé mísy si vlijte žloutky – šlehejte, nasypejte vanilkový cukr a postupně během šlehání také postupně přisypávejte cukr a přilévejte rostlinný olej. Nakonec do mísy nasypejte prosátou smíchanou hladkou mouku s kakaem – pořádně stěrkou promíchejte a postupně do směsi těsta přidávejte vyšlehanou bílkovou pěnu. Důkladně promíchejte.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

3. Výsledné těsto nalijte na plech vyložený pergamenem, pěkně rozetřete a uhlaďte. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C dozlatohněda. Po upečení těsto vyjměte z formy, pak pomocí druhého pergamenu přeložte na opačnou stranu a odstraňte předchozí pergamen. Následně srolujte do tvaru rolády, upevněte konce a nechejte vychladnout.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

4. Krém: Do mísy vložte změklé máslo a nasypejte moučkový cukr – promíchejte stěrkou. Poté do mísy vmíchejte arašídové máslo a přilijte smetanu ke šlehání – společně vyšlehejte do nadýchaného krému.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

5. Získaný krém si naneste, pěkně rozetřete a uhlaďte na vychladlé těsto – znovu srolujte do tvaru rolády a poté uložte na 30 minut do lednice.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

6. Poleva: Do misky si nalámejte tmavou čokoládu, rozpusťte ji v mikrovlnce nebo ve vodní lázní – promíchejte.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

7. Po 30 minutách vyjměte roládu s pergamenem z lednice a položte ji na mřížku. Čokoládovou polevu přelijte přes celou roládu a uložte na 30 minut do lednice.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

8. Po 30 minutách znovu vyjměte roládu z lednice, poté střed na povrchu ztuhlé rolády ozdobte-posypejte nasekanými arašídy a podávejte s láskou, skvělou chutí a radostí.

Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo
Krémová čokoládová roláda se smetanovým arašídovým krémem - Ideální k lahodné kávě!
Zdroj: Výdatné jedlo

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD:

Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:

Voňavý jablečný koláč s nádechem vanilky – Jednoduchost na talíři!