Tento recept na vepřové nudličky na pórku s rýží je skvělou volbou pro chutný a vyvážený hlavní chod. Sója, hořčice a kečup dodávají masu pikantní chuť, zatímco pórek a žampiony přidávají jídlu na svěžesti.
Ingredience
- Vepřové maso, nakrájené na nudličky
- Sůl a černý pepř
- Olej na smažení
- Žampiony, nakrájené na plátky
- Sójová omáčka
- Voda pro podlití
- Hořčice
- Kečup
- Pórek, nakrájený na kroužky
- Rýže jako příloha
Postup
1) Příprava masa: Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a opečte na oleji dozlatova.
2) Přidání žampionů: K masu přidejte plátky žampionů a restujte, dokud nezměknou.
3) Zalití sójovou omáčkou: K masu a žampionům přidejte sójovou omáčku, promíchejte a podlijte trochou vody. Nechte dusit, dokud maso není měkké.
4) Dochucení a pórek: K masu přidejte hořčici a kečup, promíchejte. Nakonec vmíchejte nakrájený pórek a vše společně krátce povařte, dokud pórek nezměkne.
5) Příprava rýže: Rýži uvařte podle návodu na obalu jako přílohu k masu.
6) Servírování: Hotové nudličky podávejte společně s uvařenou rýží. Maso by mělo být šťavnaté s bohatou omáčkou a rýže ideálně nasákne chuť omáčky.
Vyzkoušejte také:
- Recept na kuřecí směs se zeleninou a nudlemi
- Recept pro všechny milovníky brambor – Jednoduchý, rychlý a velmi chutný
Závěr
Vepřové nudličky na pórku s rýží jsou rychlým a snadno připravitelným jídlem, které zasytí a potěší každého milovníka masitých pokrmů. Je to ideální recept na všední den.