Připravte si pečenou aromatickou vepřovou panenku na tymiánu, podávanou se zeleninou a jemnou bramborovou kaší. Tento chutný a elegantní pokrm kombinuje jemnost vepřového masa s bylinkovým nádechem tymiánu a bohatou paletou pečené zeleniny. Objevte, jak jednoduché a přitom ohromující může být vaření s kvalitními surovinami.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená aromatická vepřová panenka na tymiánu se zeleninou a bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
- 2 ks vepřové panenky
- 5 g soli
- 2 g černý mletý pepř
- 20 ml rostlinný olej – na smažení
- 7 g sušené větvičky tymiánu
- 10 g česneku
- 50 g máslo
Zeleninová směs:
- 20 ml rostlinný olej – na smažení
- 2 červené cibule
- 2 červené sladké papriky
- 2 červené chilli papričky
- 5 g soli
- 3 g černý mletý pepř
- 10 g cukru
- 15 ml balzamiková omáčka
- 7 g čerstvá bazalka
Příloha:
- 600 g brambory + 800 ml vody
- 40 g měkké máslo
- 4 g soli
- 2 g černý mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové panenky nakrájejte na kousky/řezy, které posypejte solí a černým mletým pepřem.
2. Do pánve s rozehřátým olejem položte vepřové kousky/řezy, které smažte na mírném ohni 10 minut z každé strany dozlatohněda.
3. Následně do pánve vložte sušené větvičky tymiánu, dochuťte prolisovaným česnekem a přidejte kostku másla. Pokračujte ve smažení ještě 15 minut na mírném ohni.
4. Zeleninová směs: Do jiné pánve s rozehřátým máslem vsypejte jemně nakrájenou červenou cibuli, promíchejte a smažte na mírném ohni. Dále do pánve přidejte nakrájené červené sladké papriky a červené chilli papričky. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, cukrem, balzamikovou omáčkou a na závěr vsypejte nasekanou čerstvou bazalku – dobře promíchejte.
5. Příloha: Do hrnce vložte nakrájené brambory na kostky, které zalijte vodou a vařte na mírném ohni cca 25 minut do změknutí. Po uvaření je přendejte do mísy a přidejte k nim měkké máslo. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a rozmačkejte na bramborovou kaši.
Pečené aromatické kousky vepřové panenky podávejte na červené zelenině s bramborovou kaší a hlavně s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!