Vynikající hořčičná marináda pro minutkovou přípravu masa

Vynikající hořčičná marináda pro minutkovou přípravu masa je ideálním řešením pro rychlou a chutnou večeři. S touto marinádou připravíte maso, které bude vonět a chutnat skvěle, ať už se rozhodnete pro smažení, grilování nebo pečení. Je jednoduchá na přípravu a dokáže maso skvěle ochutit během krátké doby.

Zdroj: pinterest.com

Co budeme potřebovat:

  • Vepřové maso (například krkovička, karé, stehno): 4 plátky
  • Olivový olej: 4 lžíce
  • Česnek: 2 stroužky, prolisované
  • Hořčice: 1 lžíce
  • Sladká paprika: 1 lžička
  • Bílý mletý pepř
  • Sůl: 1 lžička

Postup:

1) Příprava marinády: Ve vhodné misce smíchejte olivový olej, prolisovaný česnek, hořčici, sladkou papriku, bílý mletý pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne homogenní marináda.

2) Marinování masa: Maso vložte do připravené marinády a zajistěte, aby bylo marinádou rovnoměrně pokryto ze všech stran. Nechte marinovat alespoň 15 minut, ale pro lepší výsledek klidně i přes noc v chladničce.

3) Příprava masa: Na pánvi nejprve osmahněte plátky slaniny do křupava a poté je vyjměte. Na zbylém tuku poté zprudka opečte marinované maso z každé strany 4 až 6 minut, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrčička.

4) Podávání: Hotové maso podávejte s oblíbenou přílohou – ať už je to salát, pečené brambory, nebo cokoliv jiného, co máte rádi. Tato marináda je skvělá nejen pro smažení, ale i pro grilování či pečení.

https://primainspirace.cz/2024/03/10/hornicke-veprove-rizky/

Závěr

Hořčičná marináda dodá vašemu masu nezapomenutelnou chuť a aroma, které ocení každý milovník dobrého jídla. Je to rychlý a snadný způsob, jak připravit maso na minutkovou úpravu, a zároveň je skvělým způsobem, jak oživit vaše kulinářské dovednosti. Užijte si každé sousto tohoto vynikajícího pokrmu!