Pařížský krém: Fantastický do pečených i nepečených dezertů

Pařížský krém je fantastický doplněk k mnoha dezertům, od pečených po nepečené. Jeho bohatá, krémová konzistence a hluboká čokoládová chuť dokáží proměnit každý dezert v nezapomenutelný zážitek. Tento krém je ideální nejen pro vánoční svátky, ale skvěle se hodí i k jakékoliv jiné příležitosti během roku. Vyzkoušejte ho do dortů, rolád, zákusků nebo jen tak s čerstvým ovocem.

Zdroj: bidista.com

Co budeme potřebovat:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 g kakaa
  • 500 g másla
  • 350 g krystalového cukru

Postup:

1) Příprava základu: Do hrnce nalijeme smetanu a cukr. Směs přivedeme k varu na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí a smetana sevře. Tím vytvoříme základ pro krém.

2) Přidání kakaa: Po sevření smetany směs stáhneme z plamene a přidáme kakao. Důkladně promícháme metličkou, dokud není kakao úplně rozpuštěné a směs je hladká.

3) Chlazení: Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Je důležité, aby byla směs skutečně vychladlá, než přidáme máslo.

4) Šlehání s máslem: Do vychladlé směsi postupně přidáváme máslo nakrájené na menší kousky. Poté celou směs vyšleháme do nadýchané konzistence, což obvykle trvá 13-15 minut. Krém by měl být světlý, nadýchaný a zvětšit svůj objem.

Hrnková perníková bábovka: Skvěle doplní odpolední kávu

Použití:

Pařížský krém je vynikající k plnění dortů, rolád, závinů nebo jako náplň do zákusků. Je také skvělý na vánoční cukroví, jako jsou pařížské rohlíky nebo laskonky.

Připravte si tento bohatý a nadýchaný pařížský krém a proměňte své dezerty v dokonalé pochoutky, které si každý zamiluje.