Prošívaná deka: Vynikající spojení tvarohu, kakaa a rychlé přípravy

Prošívaná deka představuje neodolatelnou kombinaci tvarohu, kakaa a rychlé přípravy, díky které se stane oblíbeným dezertem na vašem stole. Díky své jednoduchosti a výjimečné chuti si získá srdce každého, kdo ji ochutná.

Zdroj: smaker.pl

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 220 g hladké mouky
  • 120 g cukru
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Náplň:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 balení vanilkového pudinku
  • 80 g cukru

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte do pěny, přidejte vodu, olej a polovinu cukru. Z bílků a zbytku cukru vyšlehejte tuhý sníh. Polovinu sněhu vmíchejte do žloutků. Přidejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva a nakonec jemně vmíchejte zbytek sněhu, aby hmota zůstala nadýchaná. Těsto rozetřete na vymazaný plech.

2) Příprava náplně: Tvaroh, pudinkový prášek a cukr vyšlehejte dohladka. Směs naplňte do cukrářského sáčku a na těsto vytvořte mřížku.

3) Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Během pečení tvaroh krásně propadne do těsta, čímž vznikne efekt “prošívané deky”.

Luxusní ovocné řezy se zakysanou smetanou: Dělám ho vždy na dva plechy a nikdy nezůstane ani drobek!

Závěr

Prošívaná deka je dokonalým spojením lahodného tvarohu a bohatého kakaa, které se snoubí do perfektního dezertu vhodného na každou příležitost. Její příprava nezabere mnoho času, a přesto dokáže potěšit a osvěžit každého, kdo si jí pochutná. Užijte si tento výjimečný zážitek z pečení.