Větrník jako roláda: Vynikající dezert, který musíte vyzkoušet

Představujeme vám recept na roládu “Větrník”, která je tak dobrá, že si ji nebudete moci vynachválit. Tento dezert přináší klasickou chuť oblíbeného větrníku v novém, jednodušším provedení bez potřeby cukrářského sáčku. Pro dokonalou chuť doporučujeme podávat s kopečkem šlehačky.

Zdroj: What to Сook

Co budeme potřebovat:

Pro krém:

  • Vejce: 2 kusy
  • Cukr: 100 g
  • Mléko: 400 ml
  • Kukuřičný škrob: 30 g
  • Vanilín
  • Máslo: 50 g

Pro těsto:

  • Máslo: 80 g
  • Voda: 150 ml
  • Sůl: 1 g
  • Cukr: 3 g
  • Hladká mouka: 100 g
  • Vejce: 3 kusy

Rozměr plátu: 30×40 cm

Jak budeme postupovat:

1) Příprava krému: Vejce rozmícháme s cukrem a škrobem. Přidáme mléko, dobře promícháme a přeneseme na plamen. Uvaříme hustý pudink, odstavíme z plamene a do ještě horkého vmícháme máslo. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout.

2) Příprava těsta: V hrnci na plameni rozpustíme máslo s vodou, přidáme cukr a sůl. Jakmile se směs začne vařit, přidáme mouku a za stálého míchání odpalujeme těsto. Po odstavení z plamene necháme těsto chvíli vychladnout a poté do něj postupně vmícháme vejce.

3) Pečení: Těsto natřeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme při 190°C asi 15 minut.

4) Finalizace: Hotový plát potřeme připraveným krémem a srolujeme. Roládu zabalíme do pečícího papíru a necháme vychladnout v chladničce minimálně 1 hodinu. Poté nakrájíme a podáváme.

VIDEO NÁVOD:

Závěr

Roláda “Větrník” je skvělou volbou pro každého, kdo hledá jednoduchý, ale efektní dezert. Je ideální pro speciální příležitosti nebo jen tak ke kávě. Nezapomeňte podávat s šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.