Připravte se na osvěžující slast s naším receptem na obrácený karamelový jablečný koláč. Tento koláč je nejen sladkým pokušením, ale také skvělým způsobem, jak si vychutnat čerstvé jablečné chutě v kombinaci s karamelovým zlatým leskem. Otočená vrstva karamelizovaných jablek na vrchu koláče a jejich svěží chuť ve spojení s lahodným těstem tvoří dokonalou sladkou rozkoš. Připravte si tento osvěžující koláč a nechte se unést jeho výjimečnou chuťovou harmonií.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Obrácený karamelový jablečný koláč
Co budeme potřebovat:
- 2 jablka
Karamel:
- 130 g cukru
- 1 lžíce másla
Těsto:
- 3 vejce
- 120 g cukru
- 120 ml oleje
- vanilková esence
- 150 g jogurtu
- 60 ml mléka
- 290 g hladké pšeničné mouky
- 16 g prášku do pečiva
Na zdobení:
- moučkový cukr – (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev, nasypejte do ní cukr a nechte ho zkaramelizovat, pak přidejte máslo a společně povařte.
2. Vytvořenou karamelovou směs nalijte do připravené formy, rozetřete ji a naaranžujte na ni jablečné půlměsíčky.
3. Vejce rozklepněte do mísy, přisypte cukr – vyšlehejte, pak přilijte olej, vmíchejte vanilku, poté přidejte bílý jogurt – vyšlehejte metličkou.
4. Následně přilijte mléko – dále míchejte, potom přisypejte mouku a prášek do pečiva – pokračujte v míchaní do středně husté konzistence.
5. Těsto nalijte na jablka ve formě a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby a překlopte na druhou stranu.
7. Můžete ho také posypat moučkovým cukrem, je to jen na Vás!
8. Podávejte ho s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme dobrou chuť!