Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Příprava tohoto skvělého pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Pojďme na recept – kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce s pečenými bramborami.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce s pečenými bramborami
Co budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 20 g másla
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 fialová cibule
- sůl – podle chuti
- 2 lžíce hladké mouky
- 100 ml smetany 10-15%
- 150 ml vody
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- svazek petrželky
Příloha:
- 1 kg nové brambory
- sůl – podle chuti
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička provensálských bylinek
- 2 lžičky česnekového prášku
- olej – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si kuřecí prsa, udělejte do nich zářezy, ale ne úplně. Osolte je, opepřete černým mletým pepřem a kořením dochuťte aj druhou stranu prsou.
2. Poté si připravte pánev s rozpuštěným máslem, přilijte olej a okořeněná prsa položte do pánve. Pečte je z obou stran dozlatova, poté k nim přidejte nadrobno nakrájený česnek a smažte na středním plameni.
3. Po opečení je přendejte na talíř a do stejné pánve dejte bílou a fialovou cibuli nakrájenou na drobno a na mírném ohni je 2 minuty smažte. Dochuťte solí – promíchejte, poté přisypejte mouku a za stálého vaření – míchejte.
4. Následně přilijte smetanu 10-15 % – promíchejte, zalijte vodou – míchejte. Dochuťte solí, muškátovým oříškem a také přidejte nasekanou petrželku a stále vařte na mírném ohni.
5. Do uvařené omáčky ponořte upečená kuřecí prsa, přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte 10-12 minut – do mírného zhoustnutí.
6. Nové brambory vykrojte do jemného tvaru a dejte je do mísy. Dochuťte solí, posypte červenou mletou paprikou, provensálskými bylinkami, česnekovým práškem, přilijte olej – promíchejte.
7. Pečte je v předehřáté troubě 15-20 minut při 200 °C.
8. Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce s pečenými bramborami podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Dobrou chuť!