Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapékané brambory s klobásou a vejci a to vše z jednoho pekáče. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zabere jen několik minut. Výsledek zaručeně stojí za to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékané brambory s klobásou a vejci
Co budeme potřebovat:
- 5 středně velkých brambor
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 velké cibule
- 6 velkých vajec
- 340 g klobásy
- 1 lžíce másla (pokojová teplota)
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- sladká paprika – podle chuti
- 460 g zakysané smetany
Zdobení:
- petrželová nať (volitelně)
Jak budeme postupovat:
1. Položte brambory ve slupce do hrnce s osolenou vodou a vařte je 20 minut na mírném ohni.
2. Vejce dejte do jiného hrnce s osolenou vodou a vařte je 10 minut na mírném ohni.
3. Mezitím nakrájejte velkou cibuli nadrobno a připravte si pánev s olejem.
4. Na pánev dejte cibuli, osolte ji a na mírném ohni ji vařte 25 minut dohněda.
5. Klobásu, vařené brambory bez slupky a vejce natvrdo nakrájejte na kolečka. Osolte, opepřete, rozprostřete uvařenou cibuli a posypejte mletou červenou paprikou.
6. Poté střídavě pokládejte kolečka klobásy s vejci uvařenými natvrdo. Naneste zakysanou smetanu a navrch položte kolečka brambor. Osolte, opepřete a posypejte mletou červenou paprikou. Postup opakujte a přikryjte alobalem.
7. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 190 °C.
8. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou již upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
9. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť!