Domácí hruškové pyré – najde své uplatnění v každé kuchyni

Ovocné pyré najde uplatnění v každé kuchyni. Nekupujte ho v obchodě, ale připravte si ho sami. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na naše domácí hruškové pyré!

Domácí hruškové pyré - najde své uplatnění v každé kuchyni
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hruškové pyré

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg hrušek
  • 1 ks celá skořice
  • 1 ks badyán
  • 4 ks hřebíček
  • 3 lžíce medu
  • citronová kůra a šťáva

Jak budeme postupovat:

1. Hrušky oloupejte, odstraňte pecky a nakrájejte na menší kousky. Vložte je do hrnce, přidejte koření a citronovou kůru, zalijte trochou vody a vařte doměkka.

2. Poté koření vyjměte a hrušky rozmixujte ponorným mixérem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu a oslaďte medem.

3. Takto připravené jídlo můžete ihned sníst nebo ještě horké naplnit do malých zavařovacích sklenic a krátce sterilovat.

Náš tip: Hruškové pyré lze také uložit do mrazáku – v tomto případě by se mělo spotřebovat do 1 měsíce.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na hruškové pyré i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na lehký hruškový dort s pěnovým krémem a slaným karamelem – neodolatelná kombinace chutí!