Domů Recepty Hovězí maso ve vlastní šťávě – Domácí výroba

Hovězí maso ve vlastní šťávě – Domácí výroba

ZDROJretete-usoare.eu

Velmi jednoduchý recept! Připravte si hovězí maso ve vlastní šťávě co nejdříve. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hovězího masa (my jsme použili 3 kg hovězí svíčkové a 600 g vepřové slaniny, abychom do konzervy přidali trochu tuku)
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř – podle chuti

Pro každou sklenici o objemu 700 ml:

  • 5-6 zrnek černého pepře
  • 1 bobkový list

Ze 3 kg hovězího masa a 600 g slaniny jsme vyrobili 4 konzervy.


Jak budeme postupovat:

1. Maso omyjte. Nakrájejte ji na kousky a vložte do hluboké mísy.

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Na každý kilogram masa přidejte lžičku soli a podle chuti mletý černý pepř. Velmi dobře promíchejte, aby se koření rozprostřelo po všech kouscích masa.

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Do sterilizovaných sklenic přidejte zrnka černého pepře a bobkové listy.

4. Pak kousky masa kompaktně vložte do sklenic a naplňte je pouze po hrdlo. Střídali jsme je s kousky slaniny, protože hovězí maso nemělo žádný tuk.

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu
Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Sklenice zakryjte sterilizovanými víčky a pevně je uzavřete.

Nepřehlédněte:
Domácí houstičky s mletým masem, zeleninou a sýrem - Snadná a rychlá příprava!

6. Vložte je do vysokého hrnce, jehož dno jste předtím vyložili čistou utěrkou.

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Do hrnce nalijte studenou vodu tak, aby byly sklenice zakryté asi 3 cm.

8. Hrnec postavte na mírný oheň a počkejte, až se objeví první bublinky. Poté snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte pokličkou a zavařeninu vařte asi 8 hodin. Jakmile začne hladina vody klesat (sklenice by měly být rovnoměrně pokryty tekutinou), doplňte pouze vroucí vodu, aby nedošlo k prasknutí sklenic.

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Vyjměte sklenice z vody a nechte je zcela vychladnout. Můžete je přikrýt teplou dekou.

Hovězí maso ve vlastní šťávě! Domácí výroba
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Uchovávejte konzervované maso ve vlastní šťávě v chladničce.

Pokud chcete takto připravit vepřovou konzervu, vařte ji asi 6 hodin. Vepřové maso se vaří rychleji než hovězí.