Bábovka je česká klasika, která ne zřídkakdy zachrání neohlášenou a nečekanou návštěvu. Tato vláčná tvarohová bábovka s pudinkem si získá každého. Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým.
Vynikající kokosová buchta s vaječným likérem:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 3 vejce
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 1/2 hrnku másla (rozpuštěného)
- 1 a 1/2 hrnku mléka
- 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
- kypřící prášek do pečiva
- dle vlastní chuti vaječný likér
Na posypání:
- 1/2 hrnku kokosu
- cukr krupice dle chuti
Po upečení:
- Smetana ke šlehání
- kokos
Jak budeme postupovat:
1) Vejce vyšlehám s moučkovým cukrem do pěny, přidám rozpuštěné máslo, mléko a nakonec zlehka zašlehám polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vaječný likér.
2) Těsto dáme do vyššího plechu s pečícím papírem a posypeme kokosem a cukrem.
3) Pečeme při teplotě 175 stupňů asi 20 minut, ale sledujeme, aby kokos nezhnědl.
4) Po upečení koláč hned polijeme šlehačkou a posypeme ještě kokosem.
Doporučujeme – Jednoduchý a přitom velmi chutný dort Zebra – skvěle doplní šálek kávy