Výborný nepečený piškotový dort s tvarohem a trubičkami!

Dnešní recept na nepečený piškotový dort s tvarohem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Libu Arny Kys, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Jedinou nevýhodou této mňamky je, že se jedná o nepečený dezert, tudíž je potřeba ho ponechat ideálně přes noc v lednici aby nám hezky ztuhnul. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento nepečený piškotový dort s tvarohem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Trubičky můžeme nahradit jinými sušenkami například Lotuskami.
Trubičky můžeme nahradit jinými sušenkami například Lotuskami.                                      Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto piškotovou roládu!


Výborný recept na piškotový dort s tvarohem:

Co budeme potřebovat:

  • 1 sáček piškotů
  • 2 tvarohy
  • 1 smetana ke šlehání
  • želatina
  • 1 sáček van. cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • jakékoliv ovoce

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme tvaroh, šlehačku, vanilkový cukr, šťávu z citronu a také želatinu. Důkladně promícháme a přidáme nakrájené ovoce. Opět promícháme.

2) Připravíme si dortovou formu. Na dno naskládáme vrstvu piškotů, které pokapeme ovocnou šťávou. Na piškoty naneseme část tvarohové směsi. Následují opět piškoty a znovu vrstva tvarohu.

3) Dort si poté můžeme dozdobit čokoládou a trubičkami, stejně tak jak je tomu na obrázku.

4) Na úplný závěr náš dort umístíme ideálně na celou noc do lednice.